Ez egy rendhagyó formája a jól megszokott érdeklődő kérdéseknek és válaszoknak. Egy részét ugyanis ön helyett tesszük fel, így annak megválaszolása épp önre vár. Ha ezek a válaszok megvannak, az első személyes találkozás olyan lesz, mintha a harmadik lenne. Időt spórolunk, gyorsabban nekiláthatunk a közös munkának.

A kérdések másik részére már mi magunk válaszolunk. Igyekeztünk átfogó képet adni, de biztosan maradnak még kérdések. Tegye fel bátran, írja meg, mi pedig megválaszoljuk!

Mennyibe fog kerülni az építkezés? Ki tudom számolni előre?

Ez a kérdés könnyen meghatározható, mivel a nettó (belső, élhető) négyzetméter figyelembe vételével kiszámolható. Típusház kivitelezése az általunk kiajánlott típusterv felhasználásával 260,000 - 270,000 forint bruttó összeg négyzetméterenként.

Ha nincs elég pénzem, honnan pótolom? Hitel? CSOK? Lakástakarék? Mi a helyzet az ÁFA változással?

A Modern Home Hungary Kft. kizárólag előfinanszírozásos rendszer szerint végzi a kivitelezési munkákat.

Az építkezéseink nagy százalékában pénzintézet bevonásával valósulnak meg, tehát ezen a téren tapasztalattal rendelkezünk.

A kivitelezés az első "kapavágástól" az utolsó simításig a cég dolga? Kell-e engedélyeket intézni?

A kert, járda, díszkerítés, térkövezés, öntözőrendszer kivitelezésére partnercégeinket ajánljuk. Igyekszünk jelentősen megkönnyíti megrendelőink dolgát, eljárunk az új építési rendszer szerinti bejelentési dokumentáció összeállítása és beadása ügyében Önök helyett, és megépítjük házukat.

Milyen házakat épít a Modern Home Hungary Kft.?

Kizárólag új építésű, minimum 90 négyzetméter hasznos alapterületű családi házakat építünk, szeglemezes tetőszerkezettel, pince, emelet ,és tetőtér nélkül.

Felújítást, utólagos hozzáépítést cégünk nem végez.

Hogyan használják fel, építik be a saját elképzeléseimet? Az jó, ha van konkrét elképzelésem?

A tervező csapattal együttműködve, közösen alakítjuk ki az Ön igényeinek legjobban megfelelő elrendezésű alaprajzot. Maximálisan igazodva a család elképzeléseihez, anyagi kereteihez, valamint az építési telek adottságaihoz.

Amennyiben anyagi lehetőségeim adottak, és a család is az építkezést támogatja, mire kell figyelnem, milyen adatokra van szükségem?

  • Tulajdonban lévő építési telekre
  • 2018 évre kinyilatkoztatott építési szándékra
  • Beruházási összeg pénzügyi hátterére

Az építendő házról kialakult elképzelésre (kézi vázlat is lehet) - Hány négyzetméter legyen maximum? Szobák száma, és elhelyezésük. Legyen-e hozzá gardróbszoba? Fürdők valamint vécék száma, és berendezéseik. Garázsból legyen-e bejárat a házba, és melyik helyiségbe? Terasz mérete, tájolása, fedett vagy nyitott legyen. A helyiségek összefüggései, elhelyezései (mi honnan nyíljon, melyik helyiségeknek legyen teraszkapcsolata)... stb.

Az új építésügyi szabályozás szerint a bejelentési dokumentáció összeállításához szükségesek az alábbiak.

Tulajdoni lap (nem kell hiteles) - A tulajdonviszonyok tisztázása miatt.

Térképmásolat (nem kell hiteles) - A telek helyrajzi száma, elhelyezkedése, jogi határainak meghatározása miatt.

Építéshatósági állásfoglalására - A helyi Önkormányzat Építési Osztályáról ügyfélfogadási időben a leendő építtető részére az előadó, kinyomtatott formában átadja az építkezés, tervezés alap iránymutatásairól szóló dokumentumot. Ez tartalmazza a telek adatait, méretét, besorolását, beépítési paramétereit.

Földmérő által készített geodéziai tervezési alaptérképre - ez a telek sarokpontjainak ellenőrzése, szintek, meglévő közművek, egyéb az építkezést befolyásoló terepviszonyok meghatározása. Ezek a modern készülékekkel meghatározott adatok megmutatják a telek valós szintjeit, a sarokpontok, és a kerítés vonalának valós helyzetét. Ezekre az adatokra van szükség a bejelentési dokumentációhoz, és a kivitelezéshez.

Víz-villany vételi lehetőségre: Az építkezéshez szükséges anyagokhoz, és a gépek működtetéséhez biztosítani kell.

Szomszédos telekviszonyok, építési specialitások megismerésére: Amennyiben a szomszédos építkezések során felmerült probléma, (talajvíz, föld feltöltés, talajcsere, egyéb technológiai eltérés), abban az esetben nagy a valószínűsége, hogy ezen építési telken is hasonlóval szembesülünk, ilyenkor talajmechanikai vizsgálat szükséges. Ennek költsége a telektulajdonost terheli.

A legmegfelelőbb típusterv kiválasztása. Amennyiben a belső teret illetően módosítási javaslatok vannak, de a külső kontúr, és a tető vonala változatlan marad továbbra is típustervről beszélünk, és aszerint árazunk. Minden más esetben egyedi tervről beszélünk.

A szerződés előtti kivitelezői szemle:célja a valós terepviszonyok, megközelíthetőség (árok, vezeték, egyéb kivitelezést nehezítő tényezők felmérése), víz-villany ellátottság ellenőrzése. Humusz eltolás, közterület foglalási engedély szükségességének meghatározása.

Tervezői ellenőrzés: Az illetékes Önkormányzat Építési Osztályáról kapott adatok alapján a ténylegesen kivitelezhető beépíthetőség, a ház elhelyezhetőségének és egyéb paramétereinek ellenőrzése. Amennyiben szükséges, az érintett szakhatóságok megkeresése a bejelentési dokumentáció elkészítéséhez.

Végül az így összegyűlt információk alapján az építendő ház paramétereinek meghatározása, és az előzetes árajánlat elkészítése.

A végső lépés a kivitelezési szerződés megkötése: A szerződés pontjainak közös értelmezése, az adott építkezésre vonatkozóan.

Mennyi időt vesz igénybe az építkezés?

A mindenkori jogszabályoknak megfelelően kiadott építési engedély kézhezvétele, vagy a bejelentési kötelezettség hatósági jóváhagyása után, szerződés szerint 200 nap áll rendelkezésünkre az építkezésre. Ezt az időtartamot befolyásolhatja az esetlegesen előforduló munkavégzést gátló időjárás, vagy a szerződésben rögzített előfinanszírozási részlet késedelmes fizetése.