Öt dolog, ami miatt mindenképp érdemes szellőztetni

Itt a hideg, mindenki fűt. Aztán a véres verejtékkel megtermelt meleget semmiképp nem akarja kiengedni, ha már egyszer bent van. Ezáltal nagyon nem áll rá az agya (és a keze) arra, hogy időnként kiszellőztesse a lakást. Mert nem szeretné lehűteni, és mindent előröl kezdeni. Pedig naponta egy gyors kereszthuzat sokat segít.

Összeszedtünk néhány dolgot, ami megmutatja, miért kell mindenképp szellőztetni a fűtési szezonban:

1. A gyerekszobák légtere tele van a műanyag játékokból és elektronikus eszközökből származó vegyi anyagokkal. A gyermekek így különösen ki vannak téve a rossz légminőség jelentette veszélyeknek.

2. Magas páratartalom és alacsony beltéri hőmérséklet esetén a hidegebb felületeken kicsapódhat a pára, amely később penészedéshez vezethet.

3. A penészes fal allergiás és asztmás tüneteket produkálhat, emellett fáradtság, fejfájás és keringési problémák előidézője is lehet.

4. Egy átlagos család páratermelése 10 liter/nap. A magas páratartalmú helyiségek ideális életteret jelentenek a poratkák számára, amelyek jelenléte allergiás megbetegedésekhez vezethet.

5. A beltéri levegő szennyezéséért számos tényező, köztük a páratartalom, a különböző szagok és illatanyagok, a tárgyakból kiváló gázok, a cigarettafüst, a penész, az allergén anyagok, valamint a radon tehető felelőssé.